Nog vragen?
Waar vind ik een aannemer?
Wat is een EPC?
Waar vind ik een energiedeskundige A?
Heb ik recht op financiële ondersteuning?
Naast de isolatie van de daken, de buitenmuren en de ramen is het isoleren van vloeren op volle grond of boven een kelder, onverwarmde ruimte … van groot belang om tot een volledig geïsoleerde buitenkant van je woning te komen. Door de vloer te isoleren voelen uw voeten minder koud aan, waardoor ook de thermostaat van de verwarming gerust een graadje lager kan zetten.
Goed geïsoleerde vloeren bevatten nu reeds isolatie met een dikte van 5 cm gespoten PUR of PIR, 7 cm minerale wol of meer.
Aangezien u hoogstwaarschijnlijk uw vloeren maar één keer grondig renoveert, streeft u bij renovatiewerken best meteen de energiedoelstelling 2050 of beter na. Hierbij voorziet u isolatiediktes voor een vloer boven een kelder van 7 cm gespoten PUR of PIR, 10 cm minerale wol of beter. Omdat de warmteverliezen naar de grond beperkt zijn, hoeft de isolatielaag in vloeren op volle grond meestal iets minder dik te zijn.
Slechts zelden kan u de isolatie in de vloeren vaststellen. Soms kan u terugvallen op de informatie in plannen, facturen, een EPB-aangifte of andere documenten die de aanwezigheid van isolatie aantonen. Als een EPC van de woning is opgemaakt, vindt u informatie over deze isolatie terug in het EPC of in de woningpas. Voor meer informatie over de isolatie van uw vloeren kan u een architect, EPB-verslaggever of energiedeskundige raadplegen.
Er bestaan verschillende mogelijkheden voor de (na)isolatie van vloeren:
Zorg er steeds voor dat vochtproblemen zijn opgelost alvorens te isoleren.
Waar vind ik een aannemer?
Wat is een EPC?
Waar vind ik een energiedeskundige A?
Heb ik recht op financiële ondersteuning?
Het ABC van de EPB
Vraag advies bij Mijn Energiehuis